Co mamy zrobić z olejem na przykład po smażeniu frytek w punkcie gastronomicznym? Zużyty olej samochodowy z warsztatów odbierają specjalne firmy. A co w przypadku gastronomii czy zakładów produkcyjnych? Takie punkty też mają swoich odbiorców oleju. Euro-Eko-Polska to niekwestionowany lider tej branży. Skala naszej działalności pozwala na zaproponowanie klientowi dogodnych warunków współpracy oraz gwarantuje terminowy odbioru zużytego oleju.


Działalność związana z gospodarowaniem odpadami, m.in. olejami posmażalniczymi to wielka odpowiedzialność. Dwie kwestie tutaj są bardzo istotne: ochrona środowiska naturalnego oraz prowadzenie gospodarki odpadami zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zgodnie z prawem, wytwórca odpadów jest obowiązany do gospodarowania wytworzonymi przez siebie odpadami. Gospodarowanie odpadami to działalności wymagające odpowiednich zezwoleń, które posiada Euro-Eko-Polska. Wytwórca odpadów, np. pukt gastronomiczny zleca nam wykonanie obowiązku gospodarowania odpadami poprzez przekazanie odpadu. Dokumentem potwierdzającym przekazanie odpadu jest karta przekazania odpadu – KPO.


Wybierając Euro-Eko-Polska wystarczą 3 proste kroki na pozbycie się zużytego oleju: 1. Zadzwoń do nas 2. Podpisz Umowę 3. Zgłoś odbiór oleju Myślisz, że twoja firma jest za mała na współpracę z nami. Nic podobnego! Współpracujemy z mały i dużymi firmami na terenie całego kraju. Masz wątpliwości co zrobić z przepracowanym olejem? Zadzwoń